martes, 9 de octubre de 2007

SOM TOLERANTS?


Ahir a TV3, varen entrevistar a un noi de Premià de Mar, que és gay, aquest noi portava anys suportant les burles i insults dels seus companys i companyes d'escola, i a més a més de l'angoixa d'explicar-ho als seus pares, fins que cansat de tant assetjament va decidir sortir de l'armari, els seus pares el van recolzar, i juntament amb el seu tutor va decidir dir als seus companys que es Gay, des de llavors tothom l'acceptat tal i com es, i no s'han tornat a produir més burles.

Un acte molt valent per part d'aquest noi que es diu Alex, sobretot partint de l'homofobia que hi ha en la societat i en les escoles, i per la seva curta edat.

El que es parlava en aquesta notícia es que ademes de sortir de l'armari ells, ha de sortir de l'armari la seva família, i sortíen una associació de pares i mares de Gais i Lesbianes, de l'associació LAMBDA de Barcelona, on explicaven molts de pares, el que els hi havia costat acceptar la condició sexual del seus fills, i poder dir-ho a amics i coneguts.

Tots hem se sortir de l'armari un dia o altre, tots tenim coses per explicar i que amagar, això em va fer pensar en la tolerància, és a dir en la poca tolerancia cap a aquest col.lectiu.

En realitat canviaria alguna cosa si el vostre millor amic, o el vostre fill fos Gay?.Seguiria essent la mateixa persona, que hem conegut, només que ha decidit donar un pas més cap a la seva pròpia identitat, i aquest pas l'hem d'ajudar a donar entre tots.


13 comentarios:

Sol dijo...

yo no tengo ningún amigo homosexual ni amiga, pero no me importaría, es como el que es rubio o moreno, como hay a quien le gusta vino y quien es abstemio, vale, las comparaciones no son muy buenas, pero a lo que voy, que me da igual lo que sea, mientras sea mi amigo (pues no abundan mucho los amigos como para encima andar segregándolos por unas cosas u otras...)

garmir dijo...

Hola Montse:
La societat és aixi i aquestes persones ho passen malament, la societat ha de guanyar en tolerància.
Jo Sóc heterosexual i aquests problemes no els tinc, pero amb la meva ansietat i els meus pipis constants, també a vegades la gent m´ho fa passa bé, daavant petits problemes d enervis , la gent també et rebutja.

Bruguers dijo...

Una paraula que em molesta (ho sento) és la paraula "gai" ni fent-la servir fínament. M'estimo més homosexual i heterosexual. De totes formes parlar de la condició sexual de cadascú ja és simptoma de NO normalitat. No hauria d'haver de proclamar als quatre vents la teva "condició". Persones i prou.

Lucía Solís dijo...

Hola,
Estic d'acord amb la Bruguers. No cal dir a tothom quina és la teva condició sexual, jo no vaig dient a tothom que sóc hetero. Conec a persones homosexuals i estic molt contenta de la naturalitat amb que es tracta el tema en el meu entorn, malgrat que entenc que hi ha persones que, culturalment, tenen més problemes. No és una qüestió d'edat sinó d'apertura mental, de consciència. Ole a totes i tots els que surten a diari de l'armari (frase que tampoc m'agrada) i a les seves famílies.

´´ dijo...

a mi la palabra tolerancia es la que me molesta , pues el que tolera parece que tiene un derecho sobre el otro , que cede , en plan buen rollito y no es el tema , no se trata de tolerar de ir dando permisos a la gente sino que cada uno es lo que le da la gana y el resto no tenemos derecho sobre eso , que exista una mayoria heterosexual no implica que decida sobre la sexualidad social , la sexualidad es un derecho intrinsico no negociable y toda persona debe tener los mismos derechos y no se trata de tolerar sino que hay que exigir la igualdad de trato , eso no es negociable como no lo es que los blancos toleren a los negros cuando son mayoria . Tolerar es permitir y aqui nadie pide permiso solo exige derechos .

Tamaruca dijo...

A mi és que em sembla increíble que hagi coses que encara no s'acceptin amb normalitat.

Petons, Montse :*

Què t'anava a dir dijo...

Jo crec que aixè del més normal avui en dia. Llàstima que hem trigat tans any per arribar fins aquí, però els gays ho són perquè la seva natura els ho marca no perquè ho vulguin ser. És un fet natural. Aquí que sempre hem volgut posar bons i dolents, homes i dones, etc. Ens surt un gay i vinga a reprimir-lo. Això és fruit de la natura.

Bito dijo...

No creo que los gustos sexuales puedan definir a una persona, puesto que son eso, gustos. Es como si se pudiera condenar a alguien por preferir el chocolate negro al blanco...

En fin, cuando deje de haber debate es que se habrá aceptado del todo.

civisliberum dijo...

Les persones individualment solen ser força tolerants, es el grup les que les fa intolerants.

pescador dijo...

desde la capital gay del mundo se ha demostrado que ser gay o lesbiana en una sociedad donde es aceptado y respetado, no cambia nada, es mas, la gente se siente liberada de esa carga oscura que es estar viviendo en el closet y vivir una doble vida...
respeto y liberacion
cada cual sabe donde le aprieta el zapato!!!!!
saludos

Brie dijo...

Pues mi mejor amiga es lesbiana, y tan felices las dos :D

Unknown dijo...

Primer ens cal a tots plegats no construir armaris. Si no els construïm, no en caldrà sortir. Si tens un amic gay, l'important és que sigui amic, això sí que és important. Que sigui gay és l'anècdota.

LA CURA dijo...

En general no somos tolerantes, pero no con los homosexuales, sinó con todo. nadie resperta otras tendencias políticas, ni las religiones, ni los gays, ni los ancianos, ni lo sniños, el hombre es un ser intolerante por naturaleza, somos la escoria del universo. Y todo por intentar sentirnos "superiores" a los otrso...una estupidez. Ahora eso sí, yo respeto si a mí me respetan...