jueves, 13 de septiembre de 2007

ELS CURSOS DE CATALA

Volia fer un curset del nivell C de català, tot i que no podré anar-hi sempre, m'ajudaríen uns amics, però ahir una amiga em va dir que valia 277 euros, que s'havia de pagar la setmana que ve, aquesta noia em deia que l'ajuntament no ho subvencionava, i que no creia que el pugués fer, perquè com es calr, quest mes els llibres dels nens, la roba, l'esport, moltes coses a pagar.
El que si feia gratuït l'Ajuntament era els cursos de català per gent que no el sap parlar, i mentre m'ho explicava aquesta noia, em deia que estava indignada, i que almenys es podria subvencionar una quantitat per l'ajuntament, o bé a pagaments fraccionats.
La veritat es que l'Ajuntament no facilita res al d'aquí, almenys això, que s'ha de fer perquè s'inverteixi més en cultura?, perquè els d'aquí poguem accedir a uns cursets, que moltes vegades són necessaris?.
He preguntat a l'Ajuntament de Pineda de Mar, i val el mateix, però hi ha ajuts, si estas a l'atur, família nombrosa, etc.., i que faran una reunión informativa.
Pot ser que tinguem un govern a la Generalitat que no ens faciliti als catalans, treure'ns els nivells de català?, que els interessi que no hi poguem accedir, posant aquests preus?
Catalanets i catalanetas, el català ni la cultura catalana, interessen, la cosa està minvant.

7 comentarios:

garmir dijo...

Hola Montse:
és cert, tot el que dius, jo per les Opos, vaig preparar el català al CPNL per aturat , vaig tenir descompte, em va sortir Nivell B, jo necesitava el C, ho sigui que la diferència ho feia pel meu compte a casa, vaig aprovar el Nivell C de les Opos al Ajuntament de BCN , i ara tinc el C i el B que també el vaig aprovar al CPNL, peró els llibres son cars, i la matricula cara, menys mal que tenia descompte per aturat, peró el gratis total és nomès per els nivells básics , ho sigui per els immigrants,la resta......pur negoci, és mès el CPNL col-loca examens durs per treure aixi mès diners a la gent.
Una abraçada.

Anónimo dijo...

me sentia malament per no haverma apuntat per escriure mes be el catala, ja que tots els estudis els vaig fer en castella que per cer no faig faltes en castella, pero en la meva epoca tot era en castella, pero encara bo que no hi he anat perque en aquests moments me agués sigut imposiple poguer-ho pagar.... no m´ho puc creure....

Bruguers dijo...

Em deixeu parada dels preus. Jo vaig anar a classes fa 10 anys i eren baratissimes. Vaig entrar directament a l'S4 (crec que era l'últim tram del nivell C)Tinc el llibre i les ganes, em falta el remp. Vaig demanar informació i vig rebre la dsegüent resposta,
"A partir del 18 de setembre donem dia i hora per fer una prova de nivell. Quan la facis, la corregim al moment i si et van bé els horaris dels cursos ja t'hi pots inscriure. El nivell C consta de 3 mòduls de 45h cada un (S1, S2 i S3). Primer has de fer la prova per saber a quin nivell t'has d'inscriure. De cara al curs vinent tindrem els tres mòduls en horari de tarda.
Servei de català
libre.
Pesanva informar-me el 18 de setembre prerò aquesta nova feia m'ocupa tota les hores que existeixen.

LA CURA dijo...

Yo tengo el Nivel C de Catalán, ¿porqué? porque si lo estudias desde pequeño hasta COU te lo da la Generalitat (pero a partir de no se que año, mi hermano mayor por ejemplo no lo tiene)... tuve suerte! Reconozco que el Nivell C de Català es de cierta dificultad...casi para literatos.

Aunque os escriba en castellano (lengua materna) mi dominio del catalán es máximo a nivel escrito y oral.

La próxima vez...... tot en català!

Anónimo dijo...

Hola,

Jo al juny passat vaig aprovar el nivell superior (D) de català. Total només per 284 € del preu del curs, més uns 80 € aproximadament que val el llibre, sol·lucionari i algun que altre manual (per exemple un diccionari de fonètica).
Ajuts? Cap ni un !
Ah ! I calia presentar 19 treballs (dos d'ells llegint llibres que havies de comprar-te) al llarg del curs més els deures que et posaven per aconseguir fins a 0.5 punts de la nota que s'havia d'afegir als 9.5 punts de la prova final (oral i escrita).
A l'anunci i als tríptics diuen : "dóna corda al català", però collons, potser si volen que es dóni corda al català que s'ho facin mirar. Massa calers i poca vergonya (i no parlem de l'aspecte docent, perquè deixava massa que desitjar). És també un aspecte més de l'afany de racaptar?
Per cert, jo el vaig fer a Blanes.

Salutacions,

Anónimo dijo...

Home, garmir ja trigaves a apareíxer.

Brie dijo...

Yo es algo que nunca he entendido... miles de ayudas para la gente de fuera, que no dudo que les hagan falta, pero... para los de aquí, una mierda pinchá en un palo!! Yo como la cura tengo el nivel C porque soy del 76 (siempre he pensado que como un día me tenga que examinar, me lo quitan, jejeje!!).
Me parece una vergüenza, ala, ya lo he dicho!