domingo, 16 de noviembre de 2008

L'ECONOMIA

Avui he anat al mercat de Tordera, buscant oportunitats, per comprar roba, ja que cada vegada tot s'apuja més de preu, i és impossible, sostenir el nivell de vida sinó comencem a fer una petita reserva.

Els aliments, s'han encarit moltíssim, jo sempre compro més o menys el mateix, necessito les mateixes coses que ara fa uns anys, però abans amb 60 euros omplia quasi bé un carretó i ara en necessito uns 100 euros.

Suposo que aquest encariment l'haurà notat tothom, i cal tenir en compte que jo segueixo cobrant el mateix sou que des de fa uns tres o quatre anys, si bé m'han pujat el rotllo aquell de l'encariment en el nivell de vida jo no ho he notat.

Per altra banda veig que en Zapatero ja ha aconseguit anar al famos G-20, havent-li cedit cadira el President Sarkozy, ara es suposa que ja sóm una potència, segons ha dit ell a les notícies, és important que Espanya, hi sigui donada l'evolució que ha fet durant aquest últims 30 anys.

Quina evolució?, la de la seva butxaca serà, em fa gràcia quan sento a parlar als polítics de que tot està controlat, de què tot això passarà, però es nota que ells no han d'anar a les dos de le matinada a fer qua per anar a apuntar-se a l'Inem, ni han de pagar hipoteca, ni han de patir per l'educació dels seus fills, ni per si arribaran a final de mes o no.

Com sempre els grans perjudicats nosaltres, la petita classe mitjana, que aviat deixarà d'existir per donar pas a la classe alta i a la classe baixa, com abans.

Em fa gràcia veure com les multinacionals i grans empreses em grans guanys aprofiten el moment per tancar i poder marxar a països de l'est o d'àsia on la mà d'obra és més barata, tot sota l'escut de la crisi, deixant a milers de famílies a l'atur sota un fantasma que no exixsteix.

Sí hi ha crisi, per tot, per culpa dels bancs, de les hipoteques, de nosaltres mateixos, però envers de buscar solucions factible, invertir en empreses en tecnologia, en l'educació tot sembla que es desmorona, i cada vegada la qua de l'atur és més gran.

10 comentarios:

Unknown dijo...

Hi ha un abism entre els polítics i nosaltres, per això va tanta poca gent a votar quan és l'hora i aleshores s'exclamen i no ho entenen i quan la gent necessita gestos i accions ens trobem amb paraules buides i somriures falsos

garmir dijo...

Hola Montse:
Un 10 has encertat de ple, amb el post.
Edmón.

Què t'anava a dir dijo...

Si és veritat. Els polítics i la banca van per un altre cantó i a naltres ens toca pagar les conseqüències.e

Anónimo dijo...

ha sigut molt,bo,espero que t¡impliquis mes amb les coses de tots.maria

Carmen Bellver dijo...

Montes:
Ánimo, les hemos pillado el truco. Quieren cambiar para no tener que cambiar nada. Es decir, los ricos ser más ricos y los pobres que se mueran.

No pueden engañar siempre a la opinión pública, por eso se juntan para aparentar que hacen algo, pero en realidad la cosa es un poco más complicada. Están cogidos en las redes de la economía neoliberal y ahora inventan el socialismo para ricos.

Martí dijo...

El mercat es un depredador, i la política economica neoliberal basada en el creixement i sense regulació està clar que havia de portar aquí. Però mentre ha funcionat ningú s'atrevia a canviar-ho, tot i que sabiem que no acabaria bé. I ara tothom juga les seves cartes, i els poderosos en tenen moltes més que nosaltres,i potser això servirà perque la gent s'impliqui una mica més, perque sobretot les noves generacions les veig molt passotes i d'aquesta manera poc es pot lluitar per canviar les coses

Bruguers dijo...

Ja tremolo de cara les compres de Nadal: menjar, regals... Aquest any les festes seran més austeres. A casa cobrem molt poc i a precari per tant no es pot fer cap virgueria.
Els polítics d'alt nivell només fan macroeconomia i la micro ja la fem a les cases.
Un home de 59 anys va anar a una caixa a demanar un crèdit de 18.000€ per fer una reforma urgent a casa i li van denegar perquè teóricament només podrian quedar-li 6 anys de feina suposant que no es quedés sense abans. L'home va demanar per l'ajuda que ha fet el Govern a la banca i li van contestar que era per deixar els diners a gent amb garanties suficients per tornar-los i a "coneguts"
Què més s'ha de dir?

Anónimo dijo...

M'ha agradat molt el teu escrit. Sobre el preu del carretó, jo també he notat que costa més omplir-lo. A vegades, fins i tot ho repasso dos cops, sempre crec que la caixera s'ha equivocat, però no. Tot ha pujat i mantenir una familia és molt car tot i que ho facis de manera austera, sense massa caprici.

Neus Serra

Anónimo dijo...

M'ha agradat molt el teu escrit. Sobre el preu del carretó, jo també he notat que costa més omplir-lo. A vegades, fins i tot ho repasso dos cops, sempre crec que la caixera s'ha equivocat, però no. Tot ha pujat i mantenir una familia és molt car tot i que ho facis de manera austera, sense massa caprici.

Neus Serra

civisliberum dijo...

La culpa es del sistema, no es que es tingui que oblidar el capitalisme, pero si reformularlo, primer tenen que ser les persones. Sempre