miércoles, 2 de abril de 2008

EL SISTEMA JUDICIAL

Aquests últims dies hem sentit a parlar molt del sistema judicial, que sí funciona, que sí es culpa del jutge, que sí és culpa de la funcionària que estava de baixa,que sí, que sí...
La veritat és que des de el meu punt de vista el sistema falla, i molt, després de tota la vida veient com funcionen els jutjats des de dins, com a treballadora, us haig de dir:

- En primer lloc, hi ha funcionaris que treballen i n'hi ha que passen de tot.
- En segon lloc, els funcionaris cobren uns 1000 euros.
- En tercer lloc, els jutges en primer destí solen cobrar uns 4000 a 4600 euros mensuals.
- En quart lloc, hi ha jutges que treballen, n'hi ha que solen passar pel jutjat unes tres hores diaries, amb l'excusa de què treballen a casa, ah! i els divendres s'agafen festa.
- Normalment la persona que aten al públic és el funcionari de torn, o la funcionària, el jutge no aten quasi bé a ningú, sobretot si és particular.
- Els funcionaris fitxen, cada dia les set hores de feina.
- Els jutges i secretaris no fitxen.

Vistes aquestes diferències que són notables haig d'afegir:

Molts de jutges no recolzen als funcionaris, sinó que els hi demanen ressponsabilitats, el funcionari ha de tramitar, controlar les execucions, atendre al públic(això comporta insults, i d'altres amenaces), passa sentències, i normalment, imprimeix les que són de calaix. El funcionari apart de tramitar incoa, passa i repassa taxacions de costes, per sí de cas.

I quan té algun problema el passa al jutge, que resolt tot seguit, o tarda i tarda...
i se li acumulen els expedients al despatx.

A vegades el funcionari intenta passar l'expedient al secretari, per veure si avancem el tràmit, però com sempre torna l'expedient al funcionari, i diu que es cosa del jutge.

A les Comunitats autònomes, als funcionaris, i sobretot als interins de'ls hi exigeix el català, o la llengüa co-oficial, als jutges i secretaris no els hi cal, ells són dèus, només faltaria.

A tot això haig d'afegir que he treballat amb molts bons jutges, però la gran majoria viuen molt bé a les espatlles dels escalus, i després surten per la televisió dient que la culpa la té la pobra funcionària que està de baixa, renoi!, això és el més fàcil. Però a aquest jutge no li passarà res de res, pena de la pobra noia que està de baixa.

A banda de tot l'exposat haig de reconèixer que he tingut molts i bons companys, treballadors, entregats, i que no els importava fer més hores per tal de tenir les coses a punt, i també que he tingut companys inútils totals.

El sistema falla, sí, però comencem per amunt, comencem a tocar als DÈUS, que s'ho creuen la gran majoria, comencem a demanar responsabilitats, als de dalt, i després als funcionaris normals.

És indignant que a aquestes persones, amb càrrecs tant importants, que decideixen sobre les vides de les persones, mai els hi passi res, que se'ls deixi engrandir, i seguir vexant als treballadors, com ha passat amb dos jutjats que conec molt bé, sense que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi pres cap decisió, sinó que han esperat que aquests senyors demanessin el trasllat.

En fi... un altra dia us parlaré dels fiscals, que també tenen, tela.

7 comentarios:

Albert dijo...

Ei!! Escric per felicitar-te de que ja estigui tot ben enbcarrilat. Ha valgut la pena la espera!!!

Que vagi molt bé!!! Jo no crec que vagi a la festa dels 80...bueno si en david s'apunta jo potser també! jaja

Petons!!!

Bruguers dijo...

No puc dir el que penso dels funcionaris de justícia (tinc germana i el millor amic) ja que seria molt crua, però t'asseguro que fitxen al matí però no ells. Ténen qui els ho fa. Treballen a poc rendiment i després "es veuen obligats" a fer hores extres per agilitzar expedients. No parlem de les vacances i dies de disposició particular.
Pots dir-me que si jo fos funcionària possiblement faria el mateix. No ho sé. El que si sé és que a l'empresa privada un percentatge molt elevat de treballadors de l'Administració haurien treballat i aguantat molt per mantenir el lloc de treball.
Si ets gandul/a però bon estudiant et prepares una oposició, tens feina per tota la vida i si et conformes amb el sou (actualment la privada paga pitjor)vas tirant i per antiguitat un dia t'apugen el sou i la categoria.
La vaga dels funcionaris no transferits ara l'he entés: No els descompten res del sou per això ja porten 2 mesos. Un dia els arreglaran el desnivell salarial (que pagarem entre tots els espanyols) i l'endemà, amb tota la calma del món, a treballar.
Per cert, ets funcionària de justícia?? Si es així disculpa la meva opinió

Carmen Bellver dijo...

Estoy de acuerdo Montse. El juez es el responsable último. Y como yo también soy funcionaria aunque de otra administración, te aseguro que comprendo perfectamente lo que dices.

Un saludo. Nos leemos.

garmir dijo...

Hola Montse:
Un gran article, molt aclaridor.

jokimdt dijo...

A mi m'agrada que siguis tan directe sense ser vulgar i utilitzar coses massa facils...i proclamacions de qualsevol estil.

Gracies per comentar..
estas començat a ser la única persona que passa pel meu flog, cosa que t'agraeixo...perque esta sol i solitari.


Moltes gracies per les teves paraules.

Una abraçada
donar records al meu poble.

Unknown dijo...

Bon escrit!! Noia, quina energia! Del funcionament de la justícia en podríem parlar hores i hores...

Anónimo dijo...

Bé, tu parles de la justícia, però em sembla a mi que a qualsevol empresa hi ha desigualtats a tots nivells, tot i que admeto que a l'empresa "pública o institucions" les diferències són més flagrants. I això hauria de servir per corregir-ho, però de vegades sembla que el poder no tingui presents determinades irregularitats.