domingo, 26 de agosto de 2007

AVUI HEM ANAT A LA PLATJA

Avui, estic una mica millor que ahir, i hem decidit anar una estona a la platja, sembla mentida com canvia la vida quan estas malalt, altres anys, no he faltat quasi bé ni un sol dia a la platja, m'encanta anar a prendre el sol, banyar-me i fer el "ronso" a la sorra, i sobretot sentir la brisa marina, l'estiu sempre em dóna vida, cada any espero el seu estiu, que es quan em sento més viva, amb més ganes de caminar, anar amb bicileta, i fer coses, i ja veus aquest any hem anat a la pltaja només unes cinc vegades.
Però almneys avui hem estat una hora i mitja, veient el mar, i sentint aquesta brisa que m'encanta.
Ara, estic, al sofa de casa cansadíssima, però ha valgut la pena aquesta petita estona.
Ara valoro més aquests petits moments, en que un es pot sentir normal, i és així com haig de seguir fins el proper marça.
També he sentit la ràdio venint cap a casa, i quan he sentit parlar al senyor Carod- Rovira, m'ha fet sentir una esgarrifança, en realitat es creu tot el que diu?
Bé, ara per ara em preocupa molt Catalunya, a on anem i amb quina finalitat final, com pot ser que cada vegada anem més endarrera, i hi hagi més pobresa, menys infraestructures en quan a trasnport, i a sanitat?
Com hem acabat estant a la "qua" del país?
Cal que ens preguntem tot això i molt més, i les properes eleccions sortim a votar, perqué la cosa no va bé.
D'altra banda em preocupa molt, la sanitat, aquí a Malgrat, igual que a Calella i Blanes la gestiona una entitat privada, un Consorci, que està passant?, falten metges, infermeres, sanitaris, llits...A on van a parar els diners que els destina la Generalitat? . Crec, que molts d'aquests diners es perden i el que fa aquest consorci, es pagar malament als professionals i embotxacar-se els diners.
Tenim moltes preguntes sense resposta, però la qüestió està que Catalunya va endarrera.
Bé, avui m'ha sortit la vena política, i reinvidicativa, que feia temps que no tenia, però espero seguir compartint amb vosaltres els meus pensaments i les vostres opinions.
US ESTIMO

7 comentarios:

garmir dijo...

Hola Montse:
Hi ha un llibre de fa uns quants anys de un consultor d´empresa , ara , ho sento, no recordo el nom que és diu "Ni som, ni serem" on la crisis catalana ja l´anticipava, crec que es del l´any 2001 0 2002.
Plantejes diversos temes en el post,tots ells prou interessants, em quedaré més en el politic, ja fa temps que estem en crisi, això va començar en els darrers governs convergents que van apostar per un model de creixement liberal, basat en sous baixos , immigrants i defensar l´empresa familiar que no genera a diferència de les multinacionals bons llocs de feina.
Quan CIU va abandonar el poder hi havia un milió de pobres a Catalunya(epppp, que cosnti que sóc pro-CIU, peró de la socialcristiana ,la dels anys 80 i gran part dels 90, la de la Construcció Nacional de Catalunya), amb els tripartis la xifra ha augmentat fins 1.200.000 pobres a Catalunya, 4 anys de tripartit , 200.000 pobres mès, 50.000 per any, Ón és la Catalunya Social que varen prometre?.
Are bé, CIU que es mereix tornar a governar, no pot fer-ho amb receptes liberals com la dels MADI BOYS AND GIRLS (del Liceo Francés de Barcelona, cole on va anar el Mas i el Madi)sinó fent de debó la CATALUNYA SOCIAL, Nacional i Social que necessitem, aquest es el futur del catalanisme personalista de Ciu si vol, tornar a tenir majoria absoluta i combatre l´abstenció.
Tenim una greu crisi de pais, que en la meva opinió només e spot combatre amb un intervencionisme públic correcte acompanyat de un pacte amb la societat civil. Un nou Contracte Social per Catalunya. Trobar feina a tothom, donar-li seguretat económica i acabar amb la pobresa , aixó és prioritari, acabar amb la pobresa, Catalunya no pot dir-se un pais del primer món amb aquestes taxes de pobresa.

Respecte al tema de la salut, estic content que t´ho hagis passat bé a la platja. Aniràs més dies que encara queda molt estiu.

Que acabis de passar un bon dia.

Bruguers dijo...

Jo avui també he anat una horeta a la platja. El mar estava una mica revolicat tot i la bandera verda.
Sense entrar a debatre xifres de quants pobres hi ha ara a Catalunya, només puc comentar la meva realitat: A casa entre el meu marit i jo cobràvem més diners l'any 1992 que ara. A les empreses els nous contractes es fan per sous mínims. Es paga molt menys que fa 15 anys i viure costa molt.
Política social? Suposo que hi és però els nostres ulls no la veuen. La deuen veure el pobres més pobres de tots.

Anónimo dijo...

La politica social la practican a la seva familia,,,mira sino els sous que cobren la majoria d'ells,i com hi colocan els germans i familiars,etc. i tu anim,montse,i escoltar a aquest sr,tindria que anar amb un avis que dies,escoltar al sr,carod rovira perjudica seriamente la salud.

Anónimo dijo...

no entenc com pots anar a pendra el sol, al meu pare ho tenia completament prohibit, referent al tema Carot, mal si parpa mal si no parla, per mi está acabat.

MC dijo...

de tot el que expliques, em quedo amb l'estona a la platja. la resta, no té solució.

ànims

Manel Filella dijo...

Ves per on, avui he descobert la Montserrat, de Malgrat - Escarlata- i és que a mi també des de fa una temporada he agafat l'afició de descobrir persones,que diguin coses, que els encanti comunicar-se. Doncs , a veure si ens anem comunicant i ajudant mútuament a sortir del nostre egoisme i saber estimar i ajudar els altres. Fins aviat

Anónimo dijo...

No t'entenc. A Catalunya li falten coses. Coses que es podria pagar perfectament tota sola. I no estàs d'acord amb els plantejaments de Carod-Rovira?