miércoles, 12 de diciembre de 2007

ENCARA HI HA VICTIMES


Demà ja és dijous, a les 9 del matí haig d'anar al metge de capçalera a buscar la baixa, i a la tarda a les 7 de la tarda anem a gravar el programa de ràdio, i ja estarem un altre cop a divendres.


Passa el temps, i vull que passi ràpid, com més ràpid millor.


Avui estic buscant inspiració pel programa de demà, durant les últimes setmanes he comentat llibres com la Cabanya del tio Tom, Sultana, huida imposible, Raíces, temes dedicats a l'esclavitut i als maltractaments, perquè no oblidem que encara existeixen aquests termes, i d'alguna manera donar suport a les víctimes.


El que més m'entristeix d'aquest tema és el que he vist avui en un documental al canal ODISEA, sobre el racisme, i a la conclusió que he arrivat es que encara existeix el racisme, sobretot cap a la gent de color, i existeix en països com USA, i Anglaterrra, cosa que ja sabia, però no tant descarat com ho han presentat en aquest documental, que us recomano.

Durant tota aquesta setmana a les 10 de la nit, donen documentals sobre aquest tema, per celebrar la commemoració de la carta dels Drets Humans, però envers de celebrar-ho em de seguir lluitant contra la vulneració d'aquests drets a tot arreu del món.


I apart d'aquesta reinvindicació, us deixo amb els meus pensaments, d'un món millor i més just per a tots.


11 comentarios:

´´ dijo...

Inspiración , yo te doy cosas para comentar :

1. este poema de goytisolo , aqui versionado por Los suaves .

http://www.youtube.com/watch?v=R0Jh7Sv4SKk&feature=related

2 .Este de Kipling versionado por Kiko veneno . If
http://www.youtube.com/watch?v=R0Jh7Sv4SKk&feature=related

3 Brassens versionado por Loquillo

http://es.youtube.com/watch?v=Rke-LX7uRQc


La seccion seria "Poesia en el rock y la vision del individuo delante de la Masa o la dificultad de la diferencia" , creo que encaja un poco con tu idea .

´´ dijo...

Me he colado el de KIKo veneno es este :

http://www.youtube.com/watch?v=xWEzWnAetLA

Anónimo dijo...

em sembla a mi que el tema dels drets humans hauria de ser un constant i permanent bombardeig de la premsa, que avui encara no lidera.

I malauradament, encara hi ha més països que no tenen rspecte cap aquests drets, que els que els tenen. per això crec q cal més "ma dura" per imposar aquest respecte fonamental.

Unknown dijo...

Encara queda molt camí per recórrer, ja que hi ha massa països que no respecten per res els drets humans.

Anónimo dijo...

Totalment d'acord Núria...

Anónimo dijo...

El racisme és quelcom que tenim gravat als nostres gents i reforçat per una tradició cultural antiga. És present a les nostres vides. La por al que és diferent, per ignorància i per instint, és una crostra què és difícil treure.

Els blancs són racistes, els japonesos són racistes, els negres són racistes, els gitanos són racistes,... en fi, tots ho som, en certa manera.

Caldran segles per canviar això

Què t'anava a dir dijo...

Uf i tant que n'hi ha. Molts cops el tenim al costat mateix de casa nostra.

civisliberum dijo...

L'odi al que es diferent i menys fort.

garmir dijo...

Hola:
Jo penso que molts cops, el racisme és clasisme, us heu fixat com el "jeque" de Marbella, no ens fa racisme??perqué serà?

Bito dijo...

El problema con estos temas es que ultimamente no llegan porque están demasiado manidos, nos hemos acostumbrado a escuchar su cantinela que ya la ignoramos, ya sabes, igual que cuando adolescentes no conocíamos de memoria los sermones de nuestra madre y ya podíamos ignorarlos. Habríad e darles un nuevo giro, otro enfoque, sorprender, atacar o golpear, pero dejar de pedir.

Es sólo una idea.

pescador dijo...

vengo a saludarte y darte un abrazo cibernetico...
abrazos estimada monse